Zaproszenie na posiedzenie MRS w dniu 6 czerwca 2016 r. i jego agenda
Posiedzenie z udziałem zaproszonych Gości składać się będzie z dwóch części.
Część pierwsza
Temat wiodący: Stan odżywiania a sprawność funkcjonalna Seniorów: rola MRS w propagowaniu zdrowego stylu odżywiania.
Moderator: dr n. med. Anna Jakrzewska-Sawińska, zastępczyni przewodniczącego MRS
Obejmie:
Wprowadzenie – dr Aleksandra Swulińska-Katulska (Uni.Przyrodniczy)
Dyskusja zaproszonych gości:
1. prof dr hab. Katarzyna Wieczorowska-Tobis, Przewodnicząca ZG Pol.Tow. Gerontologicznego, czł. ‚Zespołu Konsultantów MRS‚
2. dr Magdalena Strugała, autorka dysertacji doktorskiej nt wpływu stanu odżywiania na sprawność funkcjonalną osób w podeszłym wieku, Uni.Medyczny, promotor prof. K.Wieczorowska-Tobis (pełny tekst dostępny poprzez stronę MRS, TU),
3. prof. dr hab. Janusz Buczyński, Uni. Przyrodniczy, czł. ‚Zespołu Konsultantów MRS‘
4. dr Jakub Koralewski, Rektor Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii
5. dr inż. Renata Rasińska – Prorektor Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii,
6. dr Krystyna Janowicz, Dziekan Wyższa Szkoła Zdrowia, Urody i Edukacji
7. mgr Małgorzata Skarbińska, Prodziekan Wyższa Szkoła Zdrowia, Urody i Edukacji
8. mgr Magdalena Pietrusik-Adamska, Dyrektor Wydz. Zdrowia i Spraw Społ. UM
9. mgr Wojciech Bauer, Dyrektor Centrum Inicjatyw Senioralnych
10. mgr Marek Gąsiorowski, Prezes Stowarzyszenia Wielkopolski Smak
11. mgr Wojciech Stańda, Slow Food – Wielkopolska
oraz członków MRS.
Część druga (po przerwie)
- Sprawy bieżące MRS, m.in. zaopiniowanie wniosków o wsparcie Fundacji Senior Active
Przewodniczący MRS
/-/dr Zdzisław Szkutnik
Relację z posiedzenia w formie art. Karoliny Kasprzak z miesięcznika ‚Filantrop‚ zob. TU
=======================
Foto autorstwa Hieronima Dymalskiego dokumentujące posiedzenie:
Wprowadzenie: dr Aleksandra Swulińska-Katulska, Uni.Przyrodn.; pierwszy od lewej: Jędrzej Solarski, Z-ca Prezydenta; pierwszy od prawej: prof. dr hab. Janusz Buczyński, Uni.Przyrodn.
|
|
|
|
|
|